Durven is even je evenwicht verliezen;
niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen
Søren Kierkegaard

Jouw Verlangen Staat Centraal

Wat is de invloed van jouw familiesysteem op wie je bent en hoe jij privé of zakelijk handelt? Het blijkt dat veel mensen zo sterk aan hun familie gebonden blijven dat dit zeer veel invloed heeft op de manier waarop ze in de wereld staan en zich gedragen in groepen en organisaties. Werkt het belemmerend, dan kan een opstelling veel verhelderen en zelfs ondersteunen bij het doorbreken van beperkende overtuigingen en patronen. Deze inzichten geven jou ruimte om verdere stappen in je persoonlijke groei te zetten.

Individuele opstellingen

Na jarenlange ervaring met familie-opstellingen heb ik mij met hart en ziel gespecialiseerd in de opstelling-methode van Franz Ruppert. In deze methode staat het verlangen centraal: jouw verlangen om een heel mens te zijn, voluit het leven te kunnen leiden dat bij jou past.

Dat verlangen is er niet voor niets. Blijkbaar voel je je – nog - niet compleet, in volle wasdom, blij en vitaal. Bijna iedereen raakt in de ontwikkeling naar een autonome volwassene iets van zichzelf ‘kwijt’, als reactie op pijnlijke ervaringen in je verleden. Deze pijn werd veroorzaakt door een situatie, gebeurtenis of reactie in je familiesysteem die je als bedreigend of overweldigend hebt ervaren: een klein of groot trauma. Om dit te kunnen ‘overleven’ heb je je pijn afgesplitst - weggestopt - om het niet meer te hoeven voelen. Dit noemt Ruppert je traumadeel. Met dat traumadeel raak je echter ook veel van je oorspronkelijke levenslust en vertrouwen kwijt.

Van overleven naar leven

Tegelijkertijd ontwikkel je een overlevingsdeel. Dat is een manier van aanpassen waarmee je je zelf in veiligheid brengt en weer krijgt wat je nodig hebt in jouw – nog volkomen afhankelijke – leven. Dit wordt jouw waarheid en bepaalt als het ware hoe jij in het leven staat. Een keurslijf, al dan niet belemmerend.

Gelukkig zit diep van binnen ook een gezond deel, jouw wezenlijke kern die door niets of niemand is aangetast. Dit gezonde deel ‘weet’ dat jij meer bent dan je in eerste instantie laat zien of horen. Hierdoor wordt jouw verlangen gevoed om jezelf weer heel te maken, en heel het leven te willen nemen.

Dit verlangen maakt deze opstelling-methode heel specifiek en persoonlijk en leidt jou naar jouw oorspronkelijke levenslust. Hoe je dit verlangen formuleert als uitgangspunt voor jouw opstelling, bepaalt ook wat je wilt gaan zien, want de taal weerspiegelt je ziel. Je staat zelf opgesteld, met de woorden uit je verlangen, waardoor je opnieuw verbinding kan maken met delen in jezelf. Zo kun je liefdevol je afgesplitste delen integreren en stap voor stap weer heel worden: autonoom.

Contact opnemen

 

Persoonlijke opstellingen

2024
Vrijdagochtend 6 september
Vrijdagochtend 11 oktober
Vrijdagochtend 15 november
Vrijdagochtend 29 november

Plaats en tijd:

Den Haag, 9.15 tot 13.15 uur