Als jij verandert, verandert de wereld om je heen

Van Stagnatie Naar Beweging

Zoals jij is er maar één. Ten diepste weet alleen jij wat goed voor je is en wat bij je past. Toch blijkt het vaak moeilijk om voluit te leven, vanuit jouw passie en talenten. Ergens stagneert er iets in je en ongemerkt wordt je levensenergie minder.

Het voelt eerder als overleven dan als leven. En wat je ook probeert, er verandert eigenlijk niets. Het voelt dat er iets van binnen stagneert. Mogelijk herken jij je hierin:

  • Ik vind het heel moeilijk om nee te zeggen tegen leidinggevende of collega’s
  • Ik zie er steeds meer tegenop om naar het werk te gaan
  • Ik ben bang dat ik het niet goed doe in de ogen van mijn collega’s of leidinggevende
  • Ik ervaar steeds minder zelfvertrouwen
  • Ik vind samenwerken lastig, ik wil het op mijn eigen manier kunnen doen
  • Ik vind het heel ingewikkeld om werk te delegeren
  • Ik krijg een andere rol in de organisatie en weet niet goed hoe ik me daarin moet gaan gedragen
  • Ik voel me niet veilig of gewaardeerd op mijn werk
Systemisch Coachen

Stagnaties komen doordat je onbewust ingebonden bent in de systemen waarin je bent opgegroeid. Dat is allereerst je familiesysteem, direct gevolgd door systemen als vrienden, cultuur, religie. Deze bindingen belemmeren jou om voluit te zijn wie je werkelijk bent.

Op jonge leeftijd loop je in deze systemen veelal al emotionele verwondingen op. Daar ga je je onbewust op aanpassen, je creëert overlevingsdelen in jezelf. Die ga je gaandeweg als waarheid ervaren. Ongemerkt ontstaat zo een keurslijf dat je op volwassen leeftijd in de weg kan gaan zitten, zowel in je privéleven als in je werk.

Systemisch coachen is dan uitermate helpend en zinvol. Als systemisch coach zie en hoor ik jou namelijk niet alleen als individu, maar ook als iemand die onderdeel uitmaakt van een systeem. Dit is een wezenlijk onderscheid met andere vormen van coaching.

In beweging komen

Samen met jou onderzoek ik systemisch wat jouw belemmeringen zijn en waar ze zijn ontstaan. Ik help je terug naar jouw oorspronkelijke bron waar je je enthousiasme en daadkracht weer voelt. Vandaaruit ervaar je dat je steeds meer richting aan je leven kunt geven: het gevoel van empowerment.
Als uitgangspunt richt ik mij op jouw functioneren in de werksituatie, met je persoonlijkheid en gedrag.

Door de systemische benadering word je je bewust van je overlevingsdelen en krijg je weer contact met je oorspronkelijke impulsen. Je kunt persoonlijk groeien en je vrijer gaan bewegen, vanuit autonomie. Je ervaart meer zelfvertrouwen, daadkracht en regie; je laat je als vanzelf meer zien en horen en voelt innerlijk weer motivatie en enthousiasme.

Het coaching traject bestaat uit 6-8 individuele gesprekken en halverwege een individuele opstelling.

Wil je graag meer tot je recht komen en met passie leven en werken? Je bent van harte uitgenodigd voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Ervaringen